Důležité info

Přesun stránek proběhl z : http://knizkyhezkycesky.blog.cz/

Archangels Storm - 32. kapitola

32
Dmitri se ujistil, že se Honor leželo v obrovské posteli, kterou povlíkla do jasně bílého povlečení s drobnými modrými puntíky, pohodlně.
Do Raphaelova teritoria se vrátili tak nenápadně, jak jen to bylo možné a okamžitě zamířili do domu, o kterém mu Jason řekl na jejich svatbě. V momentě, kdy to místo Dmitri spatřil, pochopil, proč si byl Jason tak jistý, že je tu nikdo nemohl překvapit, aniž by o něm nevěděli.
Tohle místo bylo pevností, kterou vytvořila sama příroda.

V okolních horách nebyly žádné cesty ani silnice – museli se s Honor vyškrábat po jedné konkrétní přístupové cestě, o které mu Jason řekl. Kdyby se jen o kousek odchýlili, dostali by se k útesům, po kterých se nedalo lézt. Z kamenných stěn se nepředvídatelně ulamovaly nebezpečné kousky a navíc v nich byla skrytá nejedna past. Samotný dům byl postavený ze dřeva a kamene a splýval s okolní přírodou. Nad ním byla temná střecha stromoví, která propouštěla jen několik slunečních paprsků a skrývala dům před zvědavými pohledy z oblohy.
Bylo to tak bezpečné místo, jak mu Jason sliboval. Místo, kde Dmitriho žena přijme svou novou existenci jako téměř-nesmrtelná.
Toxín, který jí přemění na upíra, byl do jejího těla vpraven před třemi hodinami. Raphael pod rouškou noci nepozorovaně odletěl z New Yorku, aby se toho úkolu zhostil osobně – a v rozmezí několika týdnů to bude muset ještě dvakrát zopakovat.
Dmitri by Stvoření Honor nesvěřil nikomu jinému a Raphael dodržel svůj slib a choval se k ní s nejvyšší úctou. Pozůstatky volby, která změní celou její existenci, tvořily v tuhle chvíli jen dvě malé ranky od špičáků, které jí zůstaly na zápěstí. Dmitri věděl, že přestože několik dalších minut ještě pálivý proces transformace neucítí, toxin už jí začal přeměňovat. Chtěl, aby tou dobou už spala. Všechno bylo připravené. Do jedné její medově zlaté paže osobně zavedl kapačku. Měl na to dostatečné lékařské znalosti, které si ze zvědavosti osvojil v dobách, když ho znudila nesmrtelnost, k níž byl přinucen.
Pak tu byla další hadička, která byla připojená na pečlivě vypočítané odkapávání morfia, které mělo otupit bolest samotné transformace.
„Spi,“ zašeptal, když se jí začala zavírat víčka, pod kterými mizela půlnoční zeleň jejího pohledu. „Až se vzbudíš, budu tady.“
Tímto způsobem bude celý proces trvat zhruba tři měsíce, ale bude to přijatelný způsob. Nebude to bolestná agónie, která ho změnila ve zvíře spoutané v řetězech, jež si o okolní kamenné zdi sedřelo vlastní kůži a jehož maso zůstalo vystavené špíně kopky, ve které byl držen. „A sni o mně.“
„Jako kdybych,“ zašeptala s rozespalým úsměvem, „mohla snít o někom jiném.“ Pak se jí zatřepetala víčka a její dýchání se zpomalilo do rytmu hlubokého spánku.
Pohladil jí po tváři a zkontroloval její životní funkce, aby se ujistil, že byly v pořádku. Teď přišla na řadu ta nejtěžší část – čekání.
Prvních několik dní nebude Honor potřebovat žádnou výživu. V okamžiku, kdy se jí do krve dostal toxin, přestalo její tělo vytvářet odpad. Všechno se spálí při masivním výdaji energie, který doprovází začátek transformace.
Po těchto prvních třech nebo čtyřech dnech – podle toho, jak rychle bude celá přeměna probíhat – jí napůl probudí, aby se mohla napít pár kapek jeho krve. Krvavý polibek bude krokem, který bude muset několikrát zopakovat. A posledním úkonem bude plnohodnotné krmení.
Pro většinu Kandidátů to byl zcela klinický proces a krev jim byla podávaná brčkem…. Ale pro Honor to bude velmi intimní cesta. Jeho žena se naprosto pokaždé probudí v jeho náruči, kde se bude cítit bezpečně a milovaná.
„Vrať se ke mně,“ zašeptal jí v jazyce jejich dávno ztracené domoviny. Teď, když nemohl slyšet její hlas, ani její zastřený smích, se ho zmocnil smrtelný strach.
Nevěděl, jak se s tím tichem vyrovná, ale nějaký způsob bude muset vymyslet. Kdyby jí vzbudil předčasně, bolelo by ji to a Honor už nikdy žádnou bolest neucítí. Ne, dokud bude Dmitri naživu.

   

16 komentářů:

  1. Moc děkuju za překlad

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé, díky moc za dalšá krásný překlad

    OdpovědětVymazat
  3. Moc děkuji za další kapitolku :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc děkuji za další přeloženou kapitolu. Dráža

    OdpovědětVymazat
  5. Díky za krásný překlad :)

    OdpovědětVymazat
  6. Díky moc za další kapitolu :) Iva

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělá práce, mockrát děkuji za další přeložené kapitoly. :-) Renca

    OdpovědětVymazat
  8. Skvělé ! ! ! Děkuji mnohokrát za perfektní překlad a další kapitolky ! ! !

    OdpovědětVymazat
  9. Ďakujem za ďalšiu kapitolku.

    OdpovědětVymazat
  10. Srdečná vďaka za preklad ďalšej kapitoly... :-);-)

    OdpovědětVymazat
  11. Díky za další kapitolu

    OdpovědětVymazat
  12. Keď si po predchádzajúcej knihe napísala, že s prekladom končíš, lebo to časovo nestíhaš, bolo to pochopiteľné ale veľmi zarmucujúce. Bola som vtedy veľmi sklamaná, lebo na tvoje pravidelné preklady som si veľmi zvykla. Keď si po čase oznámila, že predsa len s prekladom neskončíš, potešila si nie len mňa ale veľa svojich čitateliek. Tvojich prekladov si nesmierne vážim a veľmi pekne ďakujem. Mnohé z nás by nemali bez teba možnosť, prečítať si tieto úžasné knihy.
    Ďakujem za každý jeden preklad.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Začátkem roku to skutečně vypadalo, že na překlad už čas mít nebudu, ale tak nějak se to vykrystalizovalo a sem tam si chvilku najdu. Je to koníček, který mě baví :) a všechna vaše chvála, uznání a děkovné komenty mě neustále motivují. Takže mé díky i Vám všem :) NELA

      Vymazat
  13. moc díky za pokračování, míša

    OdpovědětVymazat